Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Diétás receptek,avagy hogy tudsz egészségesen is finomat enni!?

2018-07-28

Teljes kiőrlésű, tej-, tojás-, glutén-, kukorica- és élesztőmentes zsemle, ami villámgyorsan elkészül.
Adag: 6
------------------------------------------------------------------
Hozzávalók:
300 ml víz
2 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav vagy 1 ek almaecet
1 tk só
2 púpos ek útifű maghéj
0,5 tk szódabikarbóna
2 ek lenmagpehely
100 ml kölesliszt
100 ml hajdinaliszt
100 ml barna rizsliszt

Teendők:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagyobb tálban keverjük el az útifű maghéjat és a vizet. Várjunk 5 percet, hogy legyen ideje a maghéjnak minél több vizet felvenni. Amíg várakozunk, kimérhetjük a liszteket.
Az idő elteltével adjuk hozzá az olajat, a sót és az aszkorbinsavat a vízhez.
Miután jól elkevertük, jöhetnek bele a száraz hozzávalók: a lisztek, a pehely és a szódabikarbóna. Addig gyúrjuk a tésztát amíg egynemű nem lesz. Ekkor már elválik a tál falától és könnyű lesz kezelni is.
Olajos kézzel formáljunk kis gombócokat, helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Alul-felül sütés mellett 45 perc alatt készen is lesznek a zsemlék.

Chia magos fasírt:
--------------------------

1/2 kg darált sertéscomb (szaftosabb, kellemesebb lesz tőle a fasírt)

1 tojás

3-4 tk. chiamag(lehetőleg darálva, de az egész szemes is jó)

4 cikk fokhagyma, lereszelve

1 fej vöröshagyma, finomra vágva

1 tk. fűszerpaprika (opcionális)

őrölt bors



3-4 ek. petrezselyemzöld, finomra vágva

Így készítsd:

Kenyér helyett használj chiamagot!

1. Öntsd a hozzávalókat és fél pohár vizet egy tálba. Jól dolgozd össze, hagyd pihenni egy órát.

Ízesítsd úgy, mint a hagyományos fasírtot

2. Formálj húsgolyókat a bekevert húsmasszából, ezeket sorakoztasd fóliával bélelt tepsibe.

Csak állás után formázd meg a húsgolyókat.

3. Spriccelj a fasírtgolyókra kevés oliva olajat, majd mehet is a sütőbe! 180 fokon kb. fél óra alatt szuper finomra sülnek!

Tipp:

Sütheted kevés olajon serpenyőben is. Így hamarabb elkészül.

Brokkoli fasírt:
---------------------
HOZZÁVALÓK kb. 24-26 darabhoz:
2 ½ csésze , nyers brokkoli darabok
2 ½ csésze kesudió
¼ csésze vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, frissen zúzva
2 ek extra szűz olívaolaj
¼ csésze aprószemű zabpehely
½ tk rózsaszín Himalája só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Konyhai robotgépben aprítsd össze a brokkoli rózsákat és a kesudiót.

2. Szórd a gépbe a többi hozzávalót is.Jól daráld össze, krémes állagú legyen.

3. Kedved szerint ízesítsd.

4. Egy evőkanálnyi adagot nyomj össze kis labdává.

Tedd a brokkoli labdákat 115 fokon kb. 4-5 órára a sütőbe. Ha kész, légmentes zacskóban tárold a hűtőben. (Ezzel az eljárással kevésbé lesz puha és nedvdús, ellenben szárazabb és kicsit ropogós).

Tipp: a végén a labdákat szezámmagba is forgathatod.


Cukkini lepény,joghurtos mártogatóval:
----------------------------------------------------------
½ kg cukkini

1 ek só

1 cs. snidling

2 cikk fokhagyma

4 ek parmezán, reszelve

4 ek reform liszt (pl. Norbi liszt)

2 tojás

½ tk. sütőpor

só, bors

olíva olaj



Így készítsd:

A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cukkinis masszából evőkanállal tegyél rá egy-egy adagot. A kanállal igazíthatod a formáját.
Ha egyik oldala megsült, óvatosan fordítsd át.
A kész lepénykéket papírszalvétára szedd ki, joghurtos mártogatóval kínáld

Fetával töltött tepsis csirkemell - Valódi kényeztetés az ízlelőbimbóknak
-----------------------------------------------------------
Hozzávalók
4 db kicsontozott csirkemell
40 dkg paradicsom
4 szelet feta sajt
1 közepes méretű cukkini
kakukkfű
durvára őrölt bors
olívaolaj
Elkészítés
A csirkemell szeleteket vágjuk be, nyissuk szét, kissé klopfoljuk ki, majd fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és olívaolajjal. A szétnyitott hús egyik felére tegyünk egy szelet feta sajtot, majd borítsuk rá a másik felét.

Ezután egy tálban forgassuk össze a felkockázott paradicsomot, cukkinit, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel és locsoljuk meg olívaolajjal. Végül egy kisebb tepsit kenjünk ki olívaolajjal, fektessük bele a megtöltött csirkemelleket, majd a tetejére öntsük rá a zöldséges keveréket. 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük, majd forrón tálaljuk


Köretek:
................

Karfiol rizs:(nincsenek adagok megadva,igény szerint)
------------------------------------------------------------------
Hozzávaló:
°Karfiol
°Oliva olaj
°Himalaya só
°Ízlés szerint zöld fűszer (elhagyható)

Elkészítés:
Fogj annyi karfiol rózsát amennyit megkívánsz. Mosás után tedd aprítógépbe és aprítsd dúrvára (rizsszem nagyságúra)
Ha nincs aprítód akkor késsel vágd ugyan igy apró darabokra.
Ezután kevés oliva olajon pirítsd kg 3-4 percig,közben sózhatod és zöld fűszert is tehetsz rá ízlés szerint. Ha kész tálald. Jóétvágyat hozzá.


Majonézes káposzta saláta:
-----------------------------------------

Hozzávalók:
°1/2Fejeskáposzta
°Extra light majonéz
°Natúr joghurt
°2-3 gerezd Fokhagyma
°csipet Só,Bors
°1ek.Ecet

Elkészítés:

A káposztát reszeld le. A majonézt és a joghurtot(direkt nem adtam meg mennyiséget azt lehet látni közben,hogy mennyi kell hozzá) keverd össze a sóval,borssal és a zúzott fokhagymával,add hozzá az ecetet,jól keverd össze ha szükséges akkor még tegyél hozzá sót/borsot.
Keverd össze a káposztával és kész is a finom,egészséges köret. Jóétvágyat hozzá.

Sült zeller:
-----------------
Hozzávaló:
°1 zeller gumó
°Oliva olaj
°só

Elkészítés:
Zeller gumót hámozd meg ,vágd vékony cikkekre.
Kevés olivaolajon pirítsd meg. Kb annyi idő kell neki mint a krumplinak.
Jóétvágyat hozzá !!


Remélem elnyerték tetszésed a receptek !!
Jóétvágyat hozzájuk.

Holnap arról fogok írni,hogy miért is hasznosak a szervezet számára a magvak és hogy pontosan melyik magvak azok amiket szabad enni és melyikek a" tiltó listásak. "
Fittség minden nap ! :-)

Hozzászólások (0)